Milanu neophodan novac za transfere, određena cijena za Krunića

Rossoneri prikupljaju dodatna sredstva

Milanu neophodan novac za transfere, određena cijena za Krunića

E. Škorić

U Milanu rade na nekoliko ulaznih transfera, a istovremeno pokušavaju da prodajom nekolicine igrača pojačaju budžet.

Očekuje se da Milan ubrzo ozvaniči dolaske Tiemouea Bakayoka i Brahima Diaza. I veznjak Chelseaja i krilni nogometaš Real Madrida stižu na posudbe, s tim da će Rossoneri imati pravo na otkup njihovih ugovora na kraju sezone.

Vjeruje se da će, osim njih, kao i dogovorenog nastavka saradnje sa Zlatanom Ibrahimovićem, Milan kupiti barem još dva igrača. Trenutno se radi na transferu Sandra Tonalija iz Brescije. Za "novog Pirla" Milanu je neophodno 30-ak miliona eura, a upravo toliko je trenutno budžet kluba za transfere.

Zato su neki igrači stavljeni na prodaju. Prije svih bh. reprezentativac Rade Krunić, potom desni bek David Calabria, ali i Lucas Paqueta, koji je ujedno i najskuplji među igračima sa transfer liste, ali njega za sada niko ne planira da kupi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se Krunića tiče, za njega postoje interesi nekoliko klubova, prije svih Torina, Parme i Freiburga, dok Calabriju također love neki timovi, a za sada najkonkretniji je Cagliari. Milan želi da za Krunića i Calabriju dobije 20 miliona eura.

Cijena koju Milan traži za Krunića je osam miliona, dok prodajom Calabrije planira zaraditi 12 miliona.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

spectron
Ma ovaj Krunić ako je pametan trebao bi u Fraiburg preći da igra konstantno.A njemačka liga ne može da ne valja za razvoj i napredak dalje,top liga za takve stvari :)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi