Bošnjaković govorio o utakmici koja je ozbiljan 'belaj' za sve

Trener FK Tuzla City pred Slobodu

Bošnjaković govorio o utakmici koja je ozbiljan 'belaj' za sve

M. Šljivak

Tuzlanski duel u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine bitniji je nego ikad. Sloboda i Tuzla City bore se za opstanak, a pred ovaj meč trener mlađeg premijerligaša s Tušnja Milenko Bošnjaković tvrdi da su oba tima u popriličnom 'belaju' i shvata važnost utakmice.

Gradski derbi između Slobode i Tuzla Cityja važniji je nego ikad. Oba tima su u borbi za opstanak, a pred ovaj meč govorio je trener Cityja Milenko Bošnjaković.

Svjestan je ovaj stručnjak o kakvoj utakmici se radi i da bi se nakon ovog duela dosta toga moglo znati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Slobodu bi novim porazom bila jednom nogom u Prvoj ligi.

"I mi i Sloboda smo u belaju. Mi smo možda u malo manjem jer nama odgovara i remi, a Slobodi samo pobjeda. Takve utakmice je teško igrati. Ne igramo nešto posebno, ali vjerujem da ćemo ostvariti naš cilj", rekao je Bošnjaković.

Njegova ekipa nema problema s povredama. Nakon suspenzije se vraća Karić.

"Nema tu nekih iznenađenja u našoj ekipi. Sloboda s druge strane je nepredvidljiva jer stalno mijenjaju ekipu i probaju. Očekujem fer utakmicu jer svi živimo u istom gradu. Valja živjeti i nakon utakmice", poručio je Bošnjaković.

Oglasi

Tuzla City ovaj duel dočekuje na sedmoj poziciji s 31 osvojenim bodom i od opasne zone su udaljeni četiri boda, te bi eventualnom pobjedom vjerovatno uplovili u nešto mirnije vode u završnici prvenstva.

S druge strane Sloboda je posljednja na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tuzlanski velikan ima 26 bodova i nalazi se u jako teškom položaju pred završnicu prvenstva.

Utakmica u Tuzli na rasporedu je u nedjelju 30. aprila od 17 sati, a pravdu će na ovom meču dijeliti najbolji bh. sudija Irfan Peljto.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njemu će na utakmici asistirati Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Davor Beljo (Mostar), dok je četvrti sudija Mateo Musa iz Čitluka.

Sloboda do kraja sezone pored duela s gradskim rivalom ima duele sa Zrinjskim, Širokim, Borcem i Željezničarom, a City igra sa Slogom, Leotarom, Igmanom i Zrinjskim.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi