Zrinjski slavio u golijadi na Tušnju, ali meč je obilježio promašaj sezone u režiji Pantelića

Nova pobjeda Plemića, ali, Panteliću, kako?

Zrinjski slavio u golijadi na Tušnju, ali meč je obilježio promašaj sezone u režiji Pantelića

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

Danas je u terminu od 15 sati odigrana zaostala utakmica 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Zrinjskog, a mostarski tim je slavio s 2:4 u meču koji je obilježio promašaj sezone u režiji Pantelića.

City je bolje otvorio meč. Već u četvrtoj minuti Hadžić je imao šansu nakon greške Jakovljevića, koji je blokirao njegov pokušaj i ispravio prethodno napravljenu grešku.

Nakon pokušaja Mišića i Ćužea uslijedio je šok momenat u 18. minuti. Nukić je šutirao iskosa, pratio je Pantelić i na drugoj stativi pokušao s tri metra ubaciti loptu u mrežu, ali nije uspio. Promašaj sezone, za sada.

U 22. minuti Nukić promašuje s 10 metara, a kazna stiže tri minute kasnije. Sjajan dupli pas Lukanića i Ćužea je to bio, a ovaj drugi pogađa za 0:1, te se s tim rezultatom otišlo na odmor.

Na samom otvaranju drugog dijela City dolazi do izjednačenja. Mehanović je centrirao, a loptu u vlastitu mrežu sproveo je Jakovljević.

Igrala se 68. minuta kada na asistenciju Tičinovića Bilbija pogađa za novo vodstvo Zrinjskog. Nemanja je samo minut kasnije mogao sve završiti kada je izašao sam na golmana domaćih, oklijevao, a Šukilović blokirao.

Oglasi

Tri minute kasnije Bilbija je ispravio grešku kada je počeo akciju kod trećeg gola Mostaraca. Bilbija je uzeo loptu Ordagiću, uposlio je Čužea koji nesebično upošljava Ramića. Nije mu bilo teško pogoditi za 3:1.

U narednih šest minuta smo vidjeli i preostala dva gola. Pantelić je vratio nadu domaćinima, ali je Kiš u 79. minuti na novu asistenciju Ćužea riješio pitanje pobjednika.

Mogao je Zrinjski u nadoknadi i do petog gola, no šut Kiša s dvadesetak metara odlazi pored gola domaće ekipe. 

Poslije ove utakmice Zrinjski je peti s 12 bodova, dok je Tuzla City na 11. mjestu sa samo šest bodova i ako ovako nastavi čeka ga borba za ostanak u ligi.

Oba tima ponovo igraju već za vikend u okviru devetog kola. Zrinjski će u goste kod Igmana u Konjic, a Tuzla City na Mokri Dolac kod Posušja.

Oglasi

Podsjetimo, danas od 18:30 se igra još jedan zaostali susret 2. kola. Na Pecari Široki Brijeg dočekuje banjalučki Borac.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 2. kolo:

Tuzla City - Zrinjski 2:4 (Jakovljević 48' (AG), Pantelić 76'; Ćuže 25', Bilbija 67', Ramić 71', Kiš 79')

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Hodžić, Ćorić, Redžić, Kobiljar i Ordagić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Marić, Marin, Ćorluka, Radić, Ramić, Ivančić, Mišić, Ćuže, Jakovljević, Lukanić i Bilbija.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...tuzlanska g*vna redovno skidaju gace pred Zrinjskim i Borcem,ali zato ce da padaju na glavu protiv Sarajeva i Zelje ne bi li otkinuli koji bod...tu ce da ginu...
3 4
Frane
S rezervama i greškama Slobe i malog Ramića, lagana pobjeda.... Ne loše. S napomenom da smo u 6 dana odigrali 3 utakmice i sve tri dobili, neki klubovi bi na nosilima igrače izvodili.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi