Miletić: GOŠK je pod velikim pritiskom i tu vidim našu šansu
Miletić će sutra zajedno s Vrhovcem činiti stoperski tandem u veoma bitnoj utakmici za klub s Bilinog polja

Stoper Čelika uoči gostovanja u Gabeli

Miletić: GOŠK je pod velikim pritiskom i tu vidim našu šansu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 11. kola Premijer lige BiH gostovati kod ekipe GOŠK-a. Zeničani su pet utakmica bez pobjede, dok je tim iz Gabele u velikoj rezultatskoj krizi, kojoj se ne nazire kraj.

S toga će sutrašnja utakmica za obje ekipe biti veoma bitna za nastavak prvenstva. Čelik želi dobrim rezultatom zadržati poziciju u sredini tabele, ali to neće biti svakako lagan zadatak, posebno kada se uzme u obzir da će Zeničani sutra nastupiti bez trojice standardnih igrača.

U izostanku Tina Karamatića, sutra će stoperski tandem činiti Luka Miletić i Vedran Vrhovac. Miletić je u Čelik došao ovog ljeta, a u posljednje vrijeme igra standardno, te uživa veliko povjerenje Adnana Orneka.

Ovaj 23-godišnji defanzivac govorio je za SportSport.ba o sutrašnjoj utakmici u Gabeli, te svojim nastupima u dresu Čelika.

"Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu, tako će biti i sutra u Gabeli. Istina je da su domaćini u rezultatskoj krizi, ali to nas nikako ne smije zavarati, jer oni su dobra ekipa, te s velikim respektom ulazimo u sutrašnji duel. U Gabeli je uvijek teško igrati, mi smo još oslabljeni za nekoliko igrača, ali to ne smije biti nikakav izgovor. Za GOŠK je sutra možda i utakmica sezone, tako da su oni pod većim pritiskom i tu vidim našu šansu" kaže Miletić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U posljednje vrijeme igra standardno, te se nada da će Čelik polusezonu završiti u gornjem dijelu

"Trener mi vjeruje u posljednje vrijeme i igram standardno, zadovoljan sam svojim igrama, iako to svakako može i bolje. Do kraja polusezone nadam se da možemo skupiti što više bodova i vjerujem da ova ekipa ima kvalitete da bude među šest ekipa u Premijer ligi. Uz podršku naših navijača, koji nas uvijek bodre, vjerujem da ćemo prvi dio sezone završiti uspješno", kazao je za SportSport.ba Luka Miletić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi