Miletić: Uz podršku navijača Čelik ove sezone može ispisati lijepu priču
Miletić zajedno sa Vrhovcem čini posljednji bedem ispred gola Pavlovića

Defanzivac Čelika za SportSport.ba

Miletić: Uz podršku navijača Čelik ove sezone može ispisati lijepu priču · Intervju

D. Kurbegović, foto: E. Haračić

Nogometaši Čelika najbolja su ekipa u dosadašnjih pet kola drugog dijela prvenstva. Zeničani su upisali četiri pobjede i jedan remi, te se trenutno nalaze na petoj poziciji sa samo dva boda zaostatka za trećeplasiranim Željezničarom.

Sinoć su izabranici Cihata Arslana u sjajnoj atmosferi srušili i neugodne komšije iz Doboja kod Kaknja.

Protiv Mladosti svi igrači su ostavili srce na terenu i za to su nagrađeni velikim ovacijama na kraju meča. Dan nakon utakmice razgovarali smo sa stoperom Lukom Miletićem, koji je sinoć u nekoliko navrata u posljednji čas pravovremenim reakcijama spašavao svoj gol.

Defanzivac je za SportSport.ba govorio o novoj pobjedi Čelika, dobrim rezultatima na proljeće, sjajnoj atmosferi u ekipi, te svojim igrama, ali i planovima u nastavku prvenstva.

"Ja sam u najavi utakmice protiv Mladosti kazao da nas očekuje jako težak meč, što je na kraju i bilo. Mi smo bili kompakti i disciplinovani, dali smo sve od sebe i na kraju smo došli do pobjede. Odigrali smo pet utakmica, osvojili 13 bodova, najbolja smo ekipa u drugom dijelu sezone što je zaista nešto veliko. Naravno ne trebamo sada da se zadovoljimo s time, nego moramo nastaviti isto ovakvim tempom. Sinoć smo veliku podršku imali i s tribina, a kada imate onakve navijače onda je i lakše doći do pozitivnog rezultata", ističe Miletić.

Čelik očekuju u naredna dva kola očekuju dva teška gostovanja ekipama Radnika i Krupe

"Radnik je ekipa koja kao i mi jedina nema poraza u drugom dijelu sezone, oni igraju veoma dobro i svakako da će biti teško. S druge strane Krupa se bori za opstanak, još se nisu predali i protiv nas će tražiti svoju šansu za pozitivan rezultat. Nas interesuje samo naša ekipa, respektujemo sve protivnike, ali ako budemo na dosadašnjem nivou, možemo se i na naredna dva gostovanja vratiti s pozitivnim rezultatima", nada se defanzivac Čelika.

Niko nije očekivao ovakve rezultate Čelika u nastavku prvenstva

"Dobro smo se spremili, pa došao je i novi šef koji je donio dosta toga kako za klub, tako i našu svlačionicu. Mi smo zaista jedna velika porodica, sjajna je atmosfera među igračima i na treninzima i to se mora i odraziti na teren. Sinoć je bilo prelijepo igrati u onakvom ambijentu, nadam se da će navijači i dalje biti uz nas, bodriti nas do kraja, kako bi s Čelikom ispisali jednu lijepu priču", kaže Miletić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zadovoljan je i svojim igrama u drugom dijelu sezone

"Ekipa je uvijek na prvom mjestu, iskreno zadovoljan sam svojom formom, ne primamo puno golova, dobro se slažemo mi u zadnjoj liniji i dobro to funkcioniše. Naravno ima još stvari koje se moraju popraviti, ali iz utakmice u utakmicu mislim da smo sve bolji. Vjerujem da ćemo još više dizati svoju formu, kako prvenstvo bude odmicalo. Mi razmišljamo od utakmice do utakmice, pa vidjet ćemo, gdje će nas to sve na kraju odvesti", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Luka Miletić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi