Milićević: Jednostavno sam morao napustiti Belgiju

Karijeru nastavlja u Metzu

Milićević: Jednostavno sam morao napustiti Belgiju

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Danijel Milićević odlučio je napustiti Gent i svoju karijeru nastaviti u dresu francuskog Metza.

Milićević u posljednje vrijeme nije mnogo igrao u belgijskom klubu i odlučio je da do kraja ove sezone igra na posudbi u Metzu. Bh. veznjak će imati opciju da na kraju sezone ostane u Francuskoj ukoliko čelnici Metza odluče da otkupe njegov ugovor od Genta.

Francuski klub danas je imao press konferenciju na kojoj je Milićević i zvanično predstavljen kao novo pojačanje Metza. Reprezentativac BiH je poručio da je jednostavno morao napustiti Belgiju jer je želio novi izazov u svojoj karijeri.

"Uvjeren sam da Metz može izboriti opstanak jer je u fudbalu sve moguće i stvari se veoma brzo mienjaju. Bio samo odmah zainteresovan kada sam dobio ponudu Metza jer želim novi izazov u karijeri. Jednostavno sam morao napustiti Belgiju i trebala mi je ova promjena", rekao je Milićević, te dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Trenirao sam za poziciju "desetke", ali također veoma često sam igrao na poziciji krila. Ipak, najbolje se osjećam kada igram klasičnu "desetku". Za Metz ću igrati sve što trener zatraži od mene".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi