Miličević na korak od dresa bh. reprezentacije

Mora potpisati da želi igrati za BiH

Miličević na korak od dresa bh. reprezentacije

Edmir Škorić

Danijel Miličević u budućnosti bi trebao da nosi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Miličević je vodio Gent do titule u Belgiji prošle sezone, a proslavio se i sjajnim igrama u grupnoj fazi Lige prvaka, te je s klubom izborio osminu finala.

Tridesetogodišnji nogometaš rođen u Švicarskoj obavio je razgovore s našim selektorom Mehmedom Baždarevićem. Miličević je Meši poručio kako želi da igra za bh. reprezentaciju, a selektor je o tome obavijestio vodstvo našeg Saveza, koji je odmah reagovao i Miličeviću na adresu poslao dokumentaciju koju treba da potpiše kako bi se ušlo u proces realizacije promjene državljanstva.

Fudbaler belgijskog kluba u dokumentima koje mu je poslao Savez mora da napiše da želi igrati za naš nacionalni tim,. Nakon što to pismenim putem potvrdi, Savez će odmah krenuti u FIFA-u sa zahtjevom o promjeni njegovog sportskog državljanstva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovo nam je potvrdio i generalni sekretar NFSBiH Jasmin Baković, koji je istakao da se nada da neće biti nikakvih nenadanih problema, te da će Miličević veoma brzo steći pravo nastupa za naš nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi