Miličević sa novim klubom želi do Serije A

Novo lice u Pescari

Miličević sa novim klubom želi do Serije A

Hrvoje Miličević bh. fudbalske terene od ove zime zamijenit će italijanskim. Istina neće nastupiti, makar ne do ljeta, u najjačoj italijanskoj ligi, ali u skoroj budućnosti sve je moguće. 

Krajem prošle sedmice došao je na trening Zrinjskog, počastio dojučerašnje saigrače, a potom se zaputio u Pescaru.

„Bilo mi je teško kada sam polazio, ali život profesionalnog sportiste je takav. Prijemom i uslovima koje sam zatekao ovdje sam prezadovoljan. Sve je zaista na vrhunskom nivou,“ kaže donedavni fudbaler Zrinjskog, te dodaje:

„Dosta mi za početak pomažu Zuparić, Ćosić i Vukušić koji su tu već duže vremena. Još samo da dobijem stan i da savladam jezik.“

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pescara je jesenji dio sezone u Seriji B završila na šestom mjestu sa 34 boda. Drugoplasirani Empoli je udaljen svega pet bodova, tako da je novi Miličevićev klub i dalje jedan od konkurenata za ulazak u Seriju A.

„Ambicije su da pokušamo do kraja izboriti nastup u Seriji A u narednoj sezoni. Ja se iskreno nadam da ćemo uspjeti. Nastup u najboljoj ligi Italije za mene bi bio ostvarenje sna,“ dodao je Miličević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti