Milik nakon jedne sezone napušta Napoli?

Želi ga Marseille

Milik nakon jedne sezone napušta Napoli?

Endin Čaušević

Poljski napadač Arkadiusz Milik prošle sezone stigao je u Napoli kao veliko pojačanje, ali je zadobio tešku povredu zbog koje je propustio većinu sezone.

Milik je veoma dobro počeo epizodu u italijanskom klubu jer je na otvaranju sezone postigao nekoliko golova i pokazao da će biti veliko pojačanje. Međutim, njegov san je prekinut kada je doživio tešku povredu ligamenata zbog koje je propustio većinu prošle sezone.

Iako se poljski napadač u potpunosti opravio od povrede nakon sjajnih igara Driesa Mertensa u prošloj sezoni jasno je da će se teško izboriti za mjesto u prvoj postavi Napolija. Italijanski mediji su zbog toga počeli spekulisati da će ovaj 23-godišnji napadač napustiti klub iz Napulja.

Navodno, veliki interes za poljskog napadača pokazao je Marseille koji želi dovesti Milika na posudbu. Francuski klub je poslao ponudu Napoliju, no navodno italijanski klub ne želi da čuje za Milikov odlazak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi