Milik: Teško mi je prihvatiti Napolijevu odluku
Foto: EPA

Nakon što mu je klub zabranio nastup za reprezentaciju

Milik: Teško mi je prihvatiti Napolijevu odluku

Napadač Napolija Arkadiusz Milik ističe da poštuje odluku kluba da mu zabrani da u dresu nacionalne reprezentacije nastupi na Evropskom prvenstvu za igrače ispod 21 godine, ali mu je, u isto vrijeme, teško prihvatiti ovu odluku.

Poljski napadač je dobio poziv za U21 reprezentaciju svoje zemlje, ali ga Napoli ipak neće pustiti na Evropsko prvenstvo, a Milik je ovu situaciju prokomentarisao za poljske medije.

"Razgovarali smo sa ljudima u klubu, ali nije bilo puno toga što smo im mogli reći", istakao je Milik.

"Takmičenje nije u FIFA-inom rasporedu i Napoli je imao pravo da donese ovakvu odluku. Poštujemo to i nastavit ćemo dalje", nastavio je mladi Poljak, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Teško mi je ovo prihvatiti, ali to su činjenice...Klub je uzeo u obzir da naša predsezona i treninzi počinju 3. jula, a ja moram raditi tokom čitave predsezone kako bih bio spreman za narednu takmičarsku sezonu."

"Da se mene pita igrao bih, zaist bih to volio", izjavio je za kraj razgovora Milik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije