"Milika su u Marseilleu tretirali kao smeće"

Novinar razočaran potezom Francuza

"Milika su u Marseilleu tretirali kao smeće"

Edmir Škorić

Poljski napadač Arkadiusz Milik danas je stigao u Torino i on će u nastavku sezone braniti boje Juventusa.

Sedmicama unazad trajala je saga oko Milika, na kraju je ipak Marseille odlučio da ga pusti u Juventus. Ide na posudbu za dva miliona eura, a Juve može da ga otkupi na kraju sezone za još osam miliona.

Simone Rovera, poznata talijanska novinarka koja živi u Francuskoj, govori o karijeri Milika u Marseilleu. Prema njegovim riječima, Pablo Longoria, predsjednik francuskog kluba, napravio je veliku grešku odabirom trenera koji nisu bili uvjereni i nisu imali povjerenja u Milika.

"Milika su u Marseilleu tretirali kao smeće. On je došao u Francusku da bude zvijezda projekta a predsjednik je uzeo dva trenera koji nisu htjeli Milika.To je neshvatljivo i glupo. Učinili su sve da on dođe. Dvije sedmice kasnije nakon njegovog transfera Longoria je angažovao Sampaolija koji nije želio Poljaka. A sada je uzeo i Tudora, koji također neće Milika. Sve to znači da je ili pogriješio prije ili kasnije. Ne možemo kriviti Milika da ono što je napravio nije bilo dobro. Napravio je puno igrajući protiv svih", rekao je Rover za radio RMC Sport.

Arkadiusz Milik je prošle sezone odigrao 37 utakmica za Marseille. Postigao je 20 golova i imao dvije asistencije. Ove sezone nastupio je u dvije utakmice.

Juventusu je bio neophodan napadač i na kraju je izbor pao na Milika, koji ima iskustva igranja u Seriji A jer je već nastupao za Napoli.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, danas je stigao u Torino na ljekarske preglede i na poptis ugovora...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi