Milinković-Savić i Neves se crvenili od stida, potez navijača saudijske plaćenike bacio u očaj

Zna se na šta je aludirao

Milinković-Savić i Neves se crvenili od stida, potez navijača saudijske plaćenike bacio u očaj

Endin Čaušević

Saudijski Al Hilal pobijedio je danas marokanski Wydad sa 2:1 u meču trećeg kola grupne faze arapskog Kupa šampiona, a meč su obilježili Sergej Milinković-Savić i Ruben Neves. Međutim, kada su izlazili s terena nije im bilo baš ugodno jer su vidjeli kakvu poruku im šalje jedan od navijača iz Maroka, a njegov potez rukama svima je bio jasan.

Nakon poraza od Al Sadda u drugom kolu ekipa Al Hilala uspjela je danas da dođe do pnove pobjede u arapskom Kupu šampiona, a saudijski klub bio je bolji od marokanskog Wydada rezultatom 2:1.

Junaci Al Hilala bili su Milinković-Savić i Neves koji su ponovo pokazali da će biti velika pojačanja za ovaj tim, te da čelnici kluba nisu bez razloga dali silne milione kako bi doveli njih dvojicu u klub.

Prvi na scenu stupio je Milinković-Savić koji je u 41. minuti uspio da pogodi za 1:0 nakon što ga je odlično uposlio Abdulhamid.

Wydad je uspio da se vrati u meč u 64. minuti golom Bouhratija za 1:1, no slavlje marokanski navijača trajalo je svega dvije minute.

Oglasi

Samo dvije minute kasnije Al Hilal je ponovo poveo. Ovaj put u centru pažnje bio je Neves koji je postigao sjajan pogodak za pobjedu saudijskog kluba od 2:1, a drugu asistenciju na meču upisao je Abdulhamid.

No, kada je meč završio vidjeli smo scenu o kojoj bruji fudbalska javnost, a glavna tema je jedan od navijača Wydada.

Naime, dok su igrači Al Hilala izlazili s terena vidjeli su navijača marokanskog kluba koji im je potezom rukom pokazao da su obični plaćenici i da je Al Hilal morao uložiti ogroman novac da pobijedi njihov klub.

[twitter]https://twitter.com/AlhilalBayt/status/1686753770510721024[/twitter]

Ovaj video postao je hit na društvenim mrežama, a navijač Wydada je očito samo pokazao što većina fudbalskih ljubitelja misli kada su u pitanju fudbaleri koji su ovog ljeta napustili Evropu i stigli u klubove iz Saudijske Arabije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi