Milionima plaćali Spahića i brojne zvijezde, a sada doživjeli raspad
EPA

Bilo je za očekivati

Milionima plaćali Spahića i brojne zvijezde, a sada doživjeli raspad

Anži iz Mahačkale za koji je svojevremeno igrao i bivši kapiten reprezentacije BiH Emir Spahić doživio je potpuni raspad.

Tim iz Dagestana nekoć je dovodio velike zvijezde kao što su Samuel Eto'o, Roberto Carlos, potom Lassana Diarra, Jurij Žirkov i drugi, međutim astronomski transferi danas su prošlosti za Anži, baš kao i prvoligaški status.

Kolo prije kraja Anži je remijem protiv Rubina (0:0) i definitivno izgubio šanse da ostane u ligi, te će od sljedeće sezone biti drugoligaš, a ovakav scenarij je više-manje bio i za očekivati nakon što je klub ušao u seriju od deset utakmica bez pobjede.

Da se Anžiju ne piše dobro još ljetos je nagovijestio direktor kluba Oleg Flegontov.

"Dug je veliki i raste svaki dan. Plate igračima nisu redovne, strpljivi su, ali ovako nećemo moći još dugo", izjavio je tada Flegontov.

Anžijevom snu je, podsjetimo, kraj došao kada je ruski milioner Suleyman Kerimov 'zavrnuo slavinu' i kasnije napustio klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi