Milionski posao: Eintracht prodao ime stadiona
Foto: EPA

Za njih nema krize

Milionski posao: Eintracht prodao ime stadiona

Stadion Eintrachta od ljeta će nositi novi naziv.

U posljednjih 15 godina dom bundesligaša iz Frankfurta nosio je naziv 'Commerzbank Arena', a uprkos krizi koja vlada zbog koronavirusa ljudi iz kluba uspjeli su dogovoriti unosan sponzorski ugovor.

Mediji u Njemačkoj javljaju ako će stadion Eintrachta od ljeta nositi naziv 'Deutsche Bank", a ugovor će trajati do 2027. godine i ovom klubu će donostii pet miliona eura svake godine.

Posao je to koji će svakako pomoći Eintrachtu u jačanju igračkog kadra i ostvarivanju boljih rezultata u nadolezećem periodu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stadion Eintrachta inače ima kapacitet od 51.000 sjedećih mjesta, a obnovljen je 2005. godine za potrebe Svjetskog prvenstva koje se godinu dana kasnije održalo u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi