Milito donio titulu prvaka Juventusu!

Milan poražen u gradskom derbiju

Milito donio titulu prvaka Juventusu!

Juventus je novi prvak Italije! Inter je sa 4:2 dobio Milan, a Stara dama je sa 2:0 slavila u Trstu protiv Cagliariju, te tako kolo prije kraja osigurala naslov prvaka Italije!

Inter je poveo u 14. minuti nakon sjajne akcije. Wesley Sneijder je iz slobodnog udarca našao Waltera Samuela, koji spušta loptu za Milita, a ovom nije bilo teško da dovede Inter u prednost.

 

Tri minute prije odlaska na odmor, veoma diskutabilna odluka sudije. Kevin Prince Boateng je ušao u kazneni prostor, a golman Intera Julio Cesar mu je čisto uzeo loptu. Međutim, sudija je pokazao na najstrožiju kaznu, a Cesar je dobio i žuti karton, uz buru prostesta igrača Intera. Ipak, Zlatan Ibrahimović je sa kreča bio neumoljiv i to je bilo 1:1.

 

Milan je poveo već u 32. sekundi drugog poluvremena. Ibrahimović se odlično oslobodio Lucia i Maicona, te potom lagano prebacio i golmana Intera za vodstvo Milana.

 

Samo dvije minute kasnije, čudesni Wesley Sneijder je iz velike udaljenosti šutirao, ali je golman Milana krajnjim naporom izbio loptu. Ipak, već u 53. minuti novo izjednačenje. Opravdano dosuđen penal za Inter u gol je pretvorio Diego Milito.

 

Pobjedu Intera zapečatio je u 87. minuti fenomenalnim golom Douglas Maicon, koji je jednostavno probio Ameliu na golu Milana.

 

Deset minuta prije kraja, novi penal za Inter. Alessandro Nesta igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, a loptu je ponovo uzeo Milito i postigao svoj hat-trick!

 

Lider Serije A Juventus, gostovao je Cagliariju u Trstu u mnogo manje napetom susretu. Crnogorski internacionalac Mirko Vučinić doveo je Staru damu u prednost u šestoj minuti. Sve dileme oko pobjednika u ovom susretu otklonjene su kada je u 74. minuti Canini postigao autogol.


szólj hozzá: Inter vs Milan 1:1 Ibrahimovic
szólj hozzá: Inter vs Milan 1:2 Ibrahimovic
szólj hozzá: Inter vs Milan 2:2 Milito
szólj hozzá: Cagliari Juventus 0:1 Vucinic

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije