Miljanovića brine kiša: "Ako teren bude blatnjav, to neće odgovarati ni nama ni Zrinjskom"

Trener Borca pred gostovanje u Mostaru

Miljanovića brine kiša: "Ako teren bude blatnjav, to neće odgovarati ni nama ni Zrinjskom"

E. Škorić

Trener Borca Nemanja Miljanović održao je danas press konferenciju u press salonu Gradskog stadiona u Banjaluci.

Igrači Borca gostuju sutra u Mostaru kod ekipe Zrinjskog u derbiju 16. kola, a Miljanović je novinarima govorio o tome.

"Čeka nas vjerovatno najteža utakmica do sada jer imamo protivnika koji je najbolji u Premijer ligi trenutno, ekipa koja je najmanje primila golova i najviše dala, koja ima dobre pojedince i Bilbiju. Čeka nas težak zadatak, ali tražit ćemo našu šansu u nekim slabostima koje ima Zrinjski. Mislim da uz pravi pristup utakmici i maksimalno zalaganje možemo izbjeći poraz, a naš je cilj da pobijedimo", rekao je Miljanović.

On je istakao da i dalje ne može da računa na Aleksandra Subića i Bojana Pavlovića koji nisu igrali ni prošlo kolo zbog koronavirusa. Takođe, nema ni Stojana Vranješa koji odlazi u Indiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na pitanje hoće li težak teren natopljen vodom biti prednost Zrinjskom ili Borcu sutra, Miljanović je odgovorio:

"Ako bude padala kiša i teren bude blatnjav i težak za igru, to neće odgovarati ni jednima ni drugima. Obje ekipe traže posjed lopte i to bi bio hendikep i za jedne i za druge", dodao je trener Banjalučana.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi