Milko Đurovski našao novi trenerski angažman

Trenirao Slaviju u Premijer ligi BiH

Milko Đurovski našao novi trenerski angažman

Nekadašnji trener Slavije Milko Đurovski novi angažman pronašao je u Sloveniji.

Đurovski je na kormilu Slavio bio u periodu kada se ovaj tim takmičio u Premijer ligi BiH, a nakon trogodišnje pauze vratio se trenerskom poslu preuzevši Veržej.

U pitanju je klub koji se takmiči u 3. ligi Slovenije, a da je sve završeno, potvrdio je i Veržej putem zvanične stranice poželjevši 56-godišnjem stručnjaku sreću u novoj sredini.

"Uprava kluba je dogovorila sve sa Đurovskim. Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac, koji je igrao za Crvenu zvezdu i Partizan, već je odradio i prvi trening s ekipom", stoji u saopćenju Veržeja.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U Sloveniji je Đurovski poznato ime, osim što tu živi, u prošlosti je imao priliku da trenira tamošnje klubove Naftu, Dravu, Zavrč, Maribor... Tu je uostalom okončao i igračku karijeru.

Veržej će pod vodstvom Đurovskog pokušati da se vrati u drugoligaški rang, a za ovaj klub je, podsjetimo, ranije imao priliku da igra i novopečeni reprezentativac naše zemlje Dino Hotić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi