Milorad Mažić ispisao historiju kineske Superlige

Izabran za najboljeg suca

Milorad Mažić ispisao historiju kineske Superlige

Srbijanski sudac Milorad Mažić ispisao je ove sezone historiju kineske Superlige.

On je od strane tamošnjeg Fudbalskog saveza izabran za najboljeg suca ove sezone čime je postao prvi stranac u Kini kome je to pošlo za rukom.

Podsjetimo, Mažić se početkom ove godine odlučio da će ovu sezonu provesti u Kini i očito da je taj posao odradio odlično jer je izabran za najboljeg.

Nakon uručenja priznanja rekao je sljedeće:

"Čast mi je što sam u ovom društvu. Dolaskom u Kinu u martu sebi sam postavio cilj da budem najbolji. Trudio sam se da uradim posao najbolje što mogu i drago mi je što je kineski savez imenovao mene ispred dvojice domaćih arbitara", poručio je Srbijanac.

On je ove sezone u Superligi sudio na 30 utakmica, a osim toga posla je imao i u tri kup susreta, dva u drugoj ligi i jedan u baražu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi