Nije lako biti sudac: Mažić podijelio crvene kartone, pa - uklizavao

Padom zaustavio Beijing

Nije lako biti sudac: Mažić podijelio crvene kartone, pa - uklizavao

Krajem prošlog mjeseca najbolji srbijanski arbitar Milorad Mažić odlučio je karijeru nastaviti u Kinu.

Nije baš čest slučaj da fudbalski suci prave transfere, međutim Mažić nije odolio zovu miliona iz Kine, gdje će, prema ranije objavljenim informacijama, na godišnjem nivou zarađivati vrtoglavnih 576.000 eura. To je, primjera radi, višestruko povoljnije od 'honorara' koje je imao sudeći utakmice Lige prvaka ili Evropske lige.

Zasad se Mažić vrlo dobro snalazi u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, a bio je angažovan i za derbi između Beijing Guoana i Jiangsu Suninga, koji će mu ostati u sjećanju po maloj nezgodi. Osim što je svakoj od ovih ekipa pokazao po jedan crveni, stigao je i 'zaigrati', tačnije na ivici šesnaesterca se okliznio i nesvjesno zaustavio jedan od opasnijih napada domaćih.

I najboljima se dogodi da se poskliznu kad ne treba. Na sreću njegovu, sve je prošlo bez gola.

Video pogledajte OVDJE! 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi