Nesvakidašnja situacija: Mažić dosudio penal u 99. minuti, golman iz revolta branio bez rukavica
Golman na kraju ipak nije uspio odbraniti penal

Golman gostiju nije bio zadovoljan sa odlukom srbijanskog sudije

Nesvakidašnja situacija: Mažić dosudio penal u 99. minuti, golman iz revolta branio bez rukavica

S. Pašalić

Ovog vikenda je odigran meč kineske Super lige u kojem je viđena nesvakidašnja situacija.

Ekipa Shanghai SIPG je na svom terenu ugostila Shandong Lueng i slavila sa 2:1 nakon preokreta, a glavni sudija na ovom meču je bio Milorad Mažić.

Gosti su stigli do vodstva već u prvoj minuti kada je Guedes poggodio za 1:0. U 70. minuti Mažić je pokazao žuti karton igraču domaćih Wei Zhenu, a samo minutu kasnije i drugi žuti, odnosno crveni karton.

Situacija je izgledala jako loše po domaći tim, a onda je uslijedio preokret. Prvo je u 74. minuti Erikson pogodio za 1:1, a kada su svi mislili da će ovo biti i konačni rezultat, na scenu je stupio Mažić.

On je u 9. minuti sudijske nadoknade dosudio penal za domaći tim, a golman gostiju je izrevoltiran ovom odlukom odlučio da brani bez rukavica.

Međutim nekadašnji igrač Porta i Zenita, Hulk, je bio precizan sa bijele tačke i donio je svom timu pobjedu u 111. minuti.

Top Komentari

Derim40
Gdje ces hulku branit bez rukavica bola
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi