Miloš Filipović napušta Zrinjski, dogovorio inostrani angažman

Na ljeto mu ističe ugovor

Miloš Filipović napušta Zrinjski, dogovorio inostrani angažman · Saznajemo

S. Mlaćo

Član aktuelnog bh. prvaka Zrinjskog Miloš Filipović na ljeto će gotovo sigurno napustiti redove Plemića.

Kako saznaje SportSport.ba, Filipović će karijeru nastaviti u Grčkoj, tačnije ekipi Larise, trenutno desetoplasirano timu Super lige.

Filipović je navodno već potpisao predugovor sa grčkim timom i na ljeto se priključiti novim saigračima. Ugovor sa Zrinjskim vrijedi mu do ljeta, pa će i posao prilikom transfera biti mnogo lakši.

Ovaj 28-godišnjak ove sezone upisao je za Zrinjski 26 nastupa u svim takmičenja uz pet pogodaka, te dodao četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Mostar je stigao u julu 2015. godine iz Drine Zvornik, a prethodno je nastupao za Voždovac, BSK Borca, Timok Zaječar, OFK Beograd, Kolubaru... U sezoni 2017/18 ponio je epitet najboljeg strijelca Premijer lige sa 16 postignutih pogodaka.

Treba istaći da dres Larise već nosi jedan nogometaš koji je nastupao u Premijer ligi. Radi se o Adnan Šećeroviću, nekadašnjem vezisti Mladosti, Željezničara, Slobode, Radnika Tuzle City koji je svojim dobrim igrama opravdao epitet pojačanja u ovom klubu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zlilutakcaslav
kad vec pisete i pravite se pametni sta treba istaci, jos jedan BiH fudbaler je clan Larise, Petar Kunic!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi