Srbin doživio pad koji se u fudbalu rijetko viđa: Od Dortmunda do šokantnog potpisa

A, tek ima 30 godina

Srbin doživio pad koji se u fudbalu rijetko viđa: Od Dortmunda do šokantnog potpisa

E. Čaušević

Nekadašnji srbijanski reprezentativac Miloš Jojić iznenadio je sve izborom novog kluba i mnogi su šokirani činjenicom kakav pad je ovaj veznjak doživio u svega nekoliko godina.

Jojić je svojevremeno bio jedan od najvećih potencijala srbijanskog fudbala i od njega se mnogo očekivalo, a pogotovo nakon što je početkom 2014. godine iz Partizana prešao u Borussiju Dortmund za 2.2 miliona eura.

U Dortmundu je imao odličan početak i odigrao je nekoliko sjajnih utakmica u dresu njemačkog kluba, ali potom je odjednom nestao sa scene.

Dortmund je odlučio da ga proda već na ljeto 2015. godine, te je tada Jojić za tri miliona eura prešao u Koln. U ovom klubu je igrao tri sezone i bio je poprilično dobar, te se očekivalo ponovo da napravi iskorak u karijeri.

Međutim, nakon Kolna odlučio se za Tursku što nije bio baš najbolji potez. Prešao je u Bašakšehir gdje se nije previše naigrao, a tokom tog perioda Jojić je bio još na posudbi u austrijskom Wolfsbergeru.

Na ljeto 2020. godine Jojić se vraća u Partizan gdje je igrao dvije sezone, ali prošlog ljeta beogradski klub mu nije dao novi ugovor. Jojić je bio bez kluba više od šest mjeseci, ali je konačno našao novi angažman.

Oglasi

Ovaj 30-godišnji veznjak se našao danas u centru pažnje jer su se svi iznenadili kada je objavljeno da karijeru nastavlja u Latviji.

Naime, Jojić je danas potpisao za Rigu gdje je predstavljen kao ogromno pojačanje. U Rigu odavno nije stiglo poznatije ime, ali jasno je da je Jojić daleko od forme koja ga je krasila dok je igrao u Njemačkoj.

U svega nekoliko godina doživio je ogroman pad u karijeri i iako ima tek 30 godina čak sedam mjeseci je bio bez kluba što sve dovoljno govori.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Jojić će u Latviji pokušati da oživi svoju karijeru, ali već sada je jasno da nije ispunio ni dio onoga što se od njega očekivalo kada je iz Partizana prešao u Borussiju Dortmund.

Za reprezentaciju Srbije debitovao je još 2013. godine, ali je za Orlove uspio da odigra tek pet utakmica i već odavno uopšte nije ni u široj konkurenciji za poziv u nacionalni tim.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
A da jednom stavite u naslov Bošnjak, kad već reklamirate Srbe za džabe???
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi