Radnik poražen od Arsenala u Antaliji

Pripremni meč ekipe iz Bijeljine

Radnik poražen od Arsenala u Antaliji

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine danas su odigrali prvi prijateljski meč na pripremama u Antaliji protiv ruskog Arsenala Tula, te su poraženi sa minimalnih 1:0.

Od prve minute Arsenal Tula je uspostavio incijativu na sredini terena, a to se ruskoj ekipi isplatilo već u petoj minuti kada su stili do predosti. Gorbatenko je sjajno prošao po desnoj strani i uposlio Vlasova koji je sa pet metara mirno pospremio loptu u mrežu Radnika.

Ekipa iz Bijeljine prvu ozbiljniju priliku imala je u osmoj minuti kada je sa nekih 25 metara svoj udarac okušao Obradović, ali je lopta otišla daleko pored desne stative Gabulova.

U 14. minuti utakmice fenomenalu priliku za Arsenal imao je Vlasov, ali je ovaj put Lučić bio na visini zadatka. Samo nekoliko sekundi kasnije Radnik je uzvratio preko Đurića čiji udarac je u posljednjem trenutku izblokirala protivnička odbrana.

Desetak minuta kasnije ponovo je zaprijetio Arsenal, ali je udarac Berkhamova otišao tik iznad prečke gola Radnika. Pet minuta prije kraja prvog dijela Arsenal je propustio još jednu odličnu priliku kada je šutirao Kombarov, ali je Lučić ponovo sjajno reagovao. Nekoliko minuta poslije ruski tim je ponovo imao nevjerovatnu šansu, ali su Radnik spašavali Lučić i Zeljković koji je loptu izbio sa gol linije.

U prvih 15 minuta drugog poluvremena igralo se većinom između dva kaznena prostora, a Radnik je imao incijativu na sredini terena, no nije bilo ozbiljnijih prilika. U 65. minuti Arsenal je imap priliku preko Rašića, ali je njegov udarac izblokirala odbrana Radnika.

U 77. minuti pokušao je Berkhamov iz slobodnjaka sa nekih 16 metara, ali je njegov udarac završio preko gola Lučića. Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika, te je Arsenal slavio sa 1:0.

Prijateljski meč:

Radnik - Arsenal Tula 0:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Ostojić, Zeljković, Franić, Kojić, Stojanović, Beširević, Đurić, Janković, Okić, Obradović.

Arsenal Tula: Gabulov, Vergara, Ivanov, Denisov, Kombarov, Rašić, Gorbatenko, Berkhamov, Vlasov, Burmistov, Beljerev.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije