Trener Radnika

Milošević: Nismo bili na nivou, čestitam Željezničaru

Radnik se današnjim porazom od Željezničara oprostio se od daljeg takmičenja u Kupu BiH. 

Bijeljinski klub nije uspio na Grbavici ostvariti rezultat koji bi ga odveo u polufinale, a nakon poraza od 2:0 trener Nebojša Milošević nije skrivao da je nezadovoljan partijom koju su pružili njegovi izabranici. 

"Čestitam Željezničaru na zasluženoj pobjedi i prolazu dalje. Mi nismo bili na nivou koji je bio dovoljan da napravimo pozitivan rezultat. Obzirom da nam nedostaje nekoliko igrača, probali smo s nekim varijantama, čak smo i tri puta mijenjali formaciju tokom utakmice s namjerom da neutrališemo Željezničar. Ipak, to nije bilo dovoljno", kazao je Milošević, te dodao:

"S jedne strane imamo protivnika koji nam je onemogućio da krenemo naprijed, s druge strane nismo imali profil igrača koji mogu igrati na kontranapade. Ono što smo željeli da igramo, Željo nam nije dozvolio, s druge strane mi nismo bili na nivou. Nismo preuzimali rizik, odgovornost i pokušali da igramo kako bismo osvojili prostor. Zbog toga smo bili daleko od protivničkog gola. Nisam zadovoljan time."

Milošević je još jednom naglasio da Željezničar zasluženo prolazi dalje.

"U drugom poluvremenu smo imali period kada smo se malo približili golu, probali smo s izmjenama, međutim Željezničar je danas bio raspoloženiji. Zasluženo su pobijedili", riječi su Miloševića. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Narednu utakmicu Željezničar i Radnik će odigrati u subotu u okviru 22. kola BHT Premijer lige BiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi