Šta čeka Sarajevo u Moldaviji?

Počinje evropski izlet

Šta čeka Sarajevo u Moldaviji?

A. Čaušević

Sarajevo će evropski izlet za predstojeću sezonu započeti u Orheiju na stadionu sportskog kompleksa District Sport. 

Bordo tim će u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu gostovati ekipi Milsmaija. Taj susret će se igrati 8. jula s početkom u 19 sati po centralnoevropskom vremenu.

Šta ekipu s Koševa čeka na gostovanju u Moldaviji? Prva vijest je svakako da je Milsami već odigrao prvi takmičarski meč u novoj sezoni.

Milsami je u petak igrao protiv ekipe Sfantu Gheorghe, a završno je 1:1. Domaći su vodili preko Ginsarija, da bi u nastavku primili gol iz penala.

Na osnovu viđenog sa sažetaka utakmice moglo bi se reći da je golman Tymbur slaba tačka ekipe obzirom da je imao nekoliko kikseva.

Modlavski tim je meč počeo u ovom sastavu: Tymbur, Archiry, Dedov, Gynsar, Dizhinar, A. Antonyuk, Pysla, Bolokhan (k), Zasavitsky, Puntus, I. Lambarsky.

Oglasi

U međuvremenu klub iz Orheija je odlučio da angažuje nova pojačanja pa je među stative stigao 21-godišnji Vladislav Butuk. Ostaje da se vidi da li će braniti protiv Sarajeva.

Trener Serghei Dubrovin će moći da računa i na 18-godišnjek Daniila Zaporozhana, dok je na posubu iz Sheriffa stigao 22-godišnji defanzivac, Vadim Dizhinar.

Inače, na tribinama stadiona koji prima nešto više od 2.000 gledatelja je bila prisutna publika pa će tako biti i protiv Sarajeva naravno uz određene epidemiološke mjere u skladu s propisima UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još ranije su delegirane sudije. Odlučeno je da pravdu dijeli turski arbitar Yasar Kemal Ugurlu. Riječ je o 40-godišnjim sudijom koji, zanimljivo, nema internacionalnog iskustva kada su klubovi u pitanju.

Revanš susret na stadionu Asim Ferhatović Hase igrat će se 15. jula s početkom u 21 sat.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edis_91
Žalosno je reći al šta da očekivaš od kluba koji je rasprodao pola ekipe nosioce igre....još kad tome dodamo da je novi trener tu koji ima jednu pripremnu utakmicu.......onakva ekipa kakva je bila do polusezone uvijeren sam bio da ćemo igrati evropsko takmičenje......al svake godine isto stvori se dobra ekipa i kad treba napraviti iskorak u evropu prodaju se igrači za mizerne cijene po 200-300 hiljada €.....volim FK Sarajevo al ovako teško da će dogurati daleko
6 1
Bordoakapitar
Odigrali smo u ovoj pauzi samo jednu pripremnu utakmicu protiv Slobode. Ne zna se koji ce igraci biti na raspolaganju zbog radnih dozvola i moguce da ne igraju Fanimo, Oremus i Krste. Uz ove ranije odlaske smo slabiji 50% u odnosu na proljece kad smo bili katastrofalni. Trener bez radne dozvole, igraci 6 mjeseci bez plate i STA DA OCEKUJEM? Ocekujem expresno ispadanje u prvom pretkolu najslabijeg evropskog takmicenja. Volio bih da grijesim... UPRAVA NAPOLJE!!!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi