Milunović se povlači sa mjesta predsjednika UO Rudar Prijedora, Topić ga naslijeđuje?

Ostat će uz klub

Milunović se povlači sa mjesta predsjednika UO Rudar Prijedora, Topić ga naslijeđuje?

Adnan Beganović

Trenutno osmoplasirana ekipa Premijer lige, Rudar iz Prijeodra, od narednog mjeseca će i službeno imati novog predsjednika.

Naime, prvi čovjek ovog kluba, Darko Milunović, odlučio se povući sa predsjedničke pozicije zbog poslovnih obaveza koje mu ne dozvoljavaju da se klupskim obavezama posveti u punom kapacitet, a o svojoj odluci obavijestio je i članove Skupštine kluba.

Ovu informaciju Milunović je potvrdio i za Sport.Sport.ba.

"Istina je, zbog obaveza koje imam ne mogu biti stoposto posvećen klubu. Obavijestio sam Skupštinu o svojoj odluci, tako da bi u narednom mjesecu i službeno Rudar trebao dobiti novog predsjednika", istakao je Milunović za SportSport.ba.

Dakle, Skupština će biti održana narednog mjeseca i na njoj će biti izabran novi predsjednik Upravnog odbora, a to će najvjerovatnije biti dosadašnji član UO, Aleksandar Topić.

Drugih promjena, osim ove na mjestu predsjednika ne bi trebalo biti, tako da će u klubu zapravo ostati uhodana ekipa, što je za Rudar u ovom trenutku najbitnije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Milunović je na mjesto predsjednika kluba stigao 2019. godine. Zajedno sa svojim saradnicima je u kratkom vremenskom periodu poprilično "popeglao" finansijku situaciju u kluba, a po dolasku je obećao da će se Rudar vratiti u elitni rang.

Obećenje je ispunio i doista je za Rudar velika šteta što se odlučio povući, no dobra stvar je što će i dalje ostati uz klub te što će započeti posao nastaviti raditi njegovi saradnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi