Minhen uzdrman zbog Lewine izjave: Neka onda ide u PSG

Kritikovao transfer politiku Bayerna

Minhen uzdrman zbog Lewine izjave: Neka onda ide u PSG

E. Škorić

Poljski napadač Robert Lewandowski kritikovao je ranije transfer politiku Bayerna, rekavši da klub treba da dovodi top klase, a ne neke prosječne igrače.

Lewandowski je dosta kritika uputio čelnim ljudima kluba posljednjih dana, a sada mu se obratio predsjednik Karl-Heinz Rummenigge, koji je kazao da će Poljak imati posla s njim lično zbog svojih neodmjerenih izjava u javnosti.

"Lewandowski sigurno priželjkuje transfer u PSG, ali valjda nije zaboravio da igra u Bavarskoj i da zarađuje mnogo novca. Žao mi je što razgovaramo na ovaj način. Ko god javno kritikuje klub, morat će da se lično suoči sa mnom i da to kaže", kazao je Rummenige.

Poljski napadač je kazao da Bayernu treba svježine i da treba privući vrhunske igrače, a to se nije dopalo ni Stefanu Effenbergu, jednoj od legendi kluba.

"Lewandowski ne bi trebao davati takve izjave u javnost. Bayern ne troši kao PSG i Barca i opet ima vrhunske igrače. U ovom trenutku cilj je razviti što više talentovanih domaćih igraća. Lewa može da ide u PSG ili Barcu ako mu se ne sviđa ovdje", kazao je Effenberg.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti