Minimalac Almerije za bijeg iz opasne zone

Španska Primera, 21. kolo

Minimalac Almerije za bijeg iz opasne zone

Almerija je meč 21. kola španske Primere dočekala u opasnoj zoni sa svega 19 bodova, dok je Getafe bio u mirnoj luci sa pet bodova viška.

Domaći su od starta utakmice zaigrali otvoreno, ali su do pogotka došli tek u nastavku susreta. Za 1:0 je u četvrtom minutu nastavka pogodio Zongo koji je bio najviši u skoku nakon centaršuta sa desne strane.

Gosti su nakon toga očejnički tražili izjednačenje, ali im to nije pošlo za rukom. Almerija je ovom pobjedom pobjegla iz opasne zone, sada je na 15. mjestu na tabeli sa 22 boda, dok je Getafe dvanaesti sa tri boda više.

Španska Primera Division, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Almeria – Getafe 1:0 (Zongo 49.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.