Minimalac Atletica u Valenciji

La Liga

Minimalac Atletica u Valenciji

E. Škorić

Odigrana su danas dva od tri zakazana meča 31. kola španske La Lige.

Atletico Madrid je u Valenciji gostovao kod Levantea i na kraju teškom mukom stigao do "trice". Gol odluke postigao je domaći nogometaš Gonzlalez koji je u 15. minuti nesretno loptu ugurao u vlastitu mrežu.

U ostatko meča više nije bilo pogodaka, a moglo ih je biti na obje strane. Atletico dobio ono što je želio i sigurno da se sretniji vraća kući u Madrid.

Atletico se vraća na treće mjesto s 55 bodova i nastavalja borbu za plasman u Ligu prvaka, budući da su mu Barcelona i Real odmakli daleko - oba tima imaju 10 bodova više od Jorgandžija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U istom terminu (19:30h) Valladolid je remizirao s Getafeom (1:1). Gosti iz predgrađa Madrida zabijaju golom Mate u 41. minuti, a Unal s bijele tačke u nadoknadi prvog dijela postavlja konačan rezultat. Getafe je peti sa 49 bodova, Valladolid tek 15. sa 34 bodova, ali isuviše daleko od Mallorce (26) koja se nalazi u opasnoj zoni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi