Minimalac Eibara, Hajrović na klupi
EPA

Primera, 10. kolo:

Minimalac Eibara, Hajrović na klupi

Fudbaleri Eibara ostvarili su pobjedu u desetom kolu španske Primere, savladavši na domaćem terenu Rayo Vallecano minimalnim rezultatom 1:0. 

Bio je to duel klubova sličnih ambicija i trenutnog stanja na tabeli, a na kraju utakmice više razloga za slavlje imali su domaći navijači. 

Rayo Vallecano je od prve minute uspostavio inicijativu i djelovao je mnogo opasnije. Prvu šansu već u petoj minuti je propustio Ebert, da bi nekoliko minuta kasnije golman Riesgo krajnjim naporom odbranio pokušaj Bebea. 

Domaći su strpljivo čekali svoju šansu. To se isplatilo u 21. minute, kada je Llorente nespretno zatresao vlastitu mrežu i donio Eibaru vodstvo od 1:0. 

Eibar se u nastavku utakmice odlično suprostavljao napadima gostiju i do kraja je uspio sačuvati minimalno vodstvo, te zabilježiti četvrtu ovosezonsku pobjedu u španskom prvenstvu. 

Na kraju vrijedi istaći da je bosanskohercegovački reprezentativac Izet Hajrović cijeli susret odgledao s klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 11. kolo:

Eibar - Vallecano 1:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.