Minimalac Standarda protiv otpisanog Monsa

Domaćin opravdao ulogu favorita

Minimalac Standarda protiv otpisanog Monsa

Iako se očekivala goleda ili možda potop slabašnog gosta, publika je u duelu prvoplasiranog i posljednjeplasiranog tima belgijske Jupiler lige vidjela tek jedan gol. 

Standard je na domaćem terenu dočekao otpisani Mons koji nakon šesnaest utakmica ima tek tri boda. Ipak je Mons lideru pružio solidan otpor koji je slomljen tek u 40. minutu pogotkom De Sarta.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa je Standard zabilježio jedanaesti trijumf sezone. Dino Arslanagić u pobjedničkom timu meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Desetu pobjedu sezone ostvario je Club Brugge na gostovanju kod Lokerena rezultatom 3:0. Lestienne, De Sutter i Simons iz penala pogađali su za vrijednu pobjedu gostujućeg tima. Standard je vodeći tim lige sa 37 bodova, a sa dva boda manje prati ga Zute Waregem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.