Minimalan poraz Genta, Zukanović se vratio u tim

Doigravanje u Jupiler ligi

Minimalan poraz Genta, Zukanović se vratio u tim

Večeras je na programu bilo šest mečeva u Play offu Jupiler lige Belgije, i to jedan meč za prvaka, jedan za opstanak, te četiri meča u doigravanju za Evropsku ligu.

U doigravanju za prvaka Genk i Lokeren remizirali su na Kristal Areni, a konačan rezultat glasio je 1:1.

Vanaken je nakon sedam minuta utakmice domaćina doveo u vodstvo, da bi konačnih 1:1 postavio Ngcongca šest minuta kasnije.

U doigravanju za Evropsku ligu Mechelen je kao gost minimalnim rezultatom porazio Cercle Bruge. Jedini pogodak na utakmici postigao je Junker u 12. minutu. Senad Karahmet nije konkurisao za večerašnju utakmicu.

Gent je novi poraz doživio u gostima kod Liersea minimalnim rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Losada nakon deset minuta utakmice.

Ervin Zukanović igrao je 90 minuta u poraženom timu. Charleroi je deset minuta prije kraja utakmice uspio spasiti bod pogotkom Dewaesta nakon što su gosti u vodstvo došli preko De Metsa.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

U doigravanju za opstanak Leuven je sa igračem manje u sudijskoj nadoknadi došao do remija na gostovanju kod Monsa.

Domaćin je poveo golom Matthysa iz 21. minuta, dok je konačnioh 1:1 postavio Robson. Prethodno je kod gostiju isključen Geraerts.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.