Minut dovoljan za šampionsku medalju

U Jeseovoj vitrini ponestaje mjesta

Minut dovoljan za šampionsku medalju

Ove sedmice je odlučeno da se profesionalna fudbalska sezona u Francuskoj, koja je više od mjesec dana zbog pandemije koronavirusa bila pod suspenzijom, potpuno prekine.

Ubrzo je potvrđeno da se stanje na tabeli kakvo je zatečeno u momentu prekida takmičenja uzima kao konačno i prvakom Francuske za sezonu 2019/2020 je proglašen PSG.

Tako su "Sveci" koji su svakako imali značajnu bodovnu prednost u odnosu na drugoplasirani Marseille odbranili trofej i došli do ukupno devetog naslova prvaka Francuske u klupskoj historiji.

A kako je PSG zvanično postao prvak, još jednu medalju u svoju virtinu će smjestiti i Jese Rodriguez, mada su mnogi zaboravili da je uopšte i dalje član PSG-a.

Naime, Jese je na početku sezone upisao jedan nastup za PSG, prije nego što su ga "Sveci" poslali na posudbu u lisabonski Sporting.

Bila je to utakmica Ligue 1 protiv Metza, a Jese je u igru ušao u sudijskoj nadoknadi umjesto Choupo-Motinga. Iako je na terenu proveo jedva minut, to je dovoljno da sada može dodati i naslov prvaka Francuske za sezonu 2019/2020 listi trofeja "osvojenih" tokom karijere.

Inače, Jesea je na posudbu u Sporting otišao zvanično početkom septembra.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Jese Rodriguez je u PSG stigao 2016. godine iz Real Madrida i od njega se dosta očekivalo. Ipak, Španac nije opravdao uloženu novac, pa je uglavnom vrijeme provodio na posudbama.

Ovo će za njega biti treća titula sa PSG-om, a iako kao mladi igrač nije imao pretjerano važnu ulogu ni u ekipi Reala zvanično je kao član Kraljeva osvojio titulu prvaka Španije, dva Svjetska klupska prvenstva, UEFA-in Superkup, Kup Kralja i čak dva trofeja Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi