Emery se prisjetio šokantnog poraza od Barcelone: "Da mogu promijenio bih jedino sudiju"

PSG tada ispao iz Lige prvaka

Emery se prisjetio šokantnog poraza od Barcelone: "Da mogu promijenio bih jedino sudiju"

E. Čaušević

Španski stručnjak Unai Emery je već neko vrijeme bez posla nakon što je krajem prošle godine dobio otkaz u Arsenalu.

Emery je odlučio uzeti odmor do kraja ove sezone, te je najavio povratak trenerskom poslu veoma brzo. Za to vrijeme Emery je često gost u španskim medijima i većinom priča o svojoj dosadašnjoj karijeri.

Španski stručnjak je imao veliku šansu da se dokaže u PSG-u i ostvari veliki rezultat, ali to je izostalo nekim šokantnim porazima nakon čega je dobio otkaz.

Sigurno da je najšokantniji poraz u njegovoj karijeri bio u revanšu osmine finala Lige prvaka 2017. godine. Tada je PSG u prvom meču pobijedio na svom terenu Barcelonu sa 4:0 i svi su ih vidjeli u narednom krugu.

Međutim, u revanšu je Barcelona slavila sa 6:1 što je najveći povratak u historiji Lige prvaka. Iako je u finišu bilo 3:1 katalonski klub je za desetak minuta uspio da postigne još tri gola i tako priredi najveću senzaciju u ovom takmičenju.

Emery je pričao o ovoj utakmici i odgovorio na pitanje šta bi mijenjao da ima tu mogućnost.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Postoji mnogo detalja koji su odlučili utakmicu. Jedina stvar koju bih sigurno mijenjao je sudija. Gledao sam snimak utakmice nedavno i vidio da je on pravio velike greške. Kod 3:1 nam nije svirao čist penal, a onda je bio taj penal za Barcelonu", rekao je Emery i dodao.

"Suarez je vršio pritisak na sudiju cijelu utakmicu i on je na kraju pao u njegovu zamku. I ja sam griješio sigurno. Bio je tu igrač koji nije dao maksimum jer je bio povrijeđen i trebao sam ga zamijeniti. Ipak, sada je kasno za takve stvari".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Ti si sa oznakom ekipom primio 6 komada i onako kukavički igrao defanzivmo i ti bi sudiju mijenjao?
4 4
EdwinPol
Ti si najveca tremerska ubleha svih vremena. Slucajno osvojio nekoliko Europa liga sa Seviljom i na tome.zivis cijeli zivot. Gdke god drugo si radio, pokazao si kolila si ubleha.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi