Miralem Pjanić 29. decembra među nogometnom elitom u Dubaiju

Dodjela nagrada

Miralem Pjanić 29. decembra među nogometnom elitom u Dubaiju

E. Škorić

U Dubaiju će krajem mjeseca, tačnije 29. decembra, biti održana dodjela nagrada Globe Soccer Awards.

Globe Soccer Awards su nagrade koje se dodjeljuju za nogometne uspjehe tokom jedne kalendarske godine, a u organizaciji EFAA (Evropsko udruženje igrača) i ECA (Evropska klupska udruga).

Ove godine će na gala večeri Ronaldo, Messi, Salah ili Van Dijk dobiti nagradu za najboljeg igrača, a prethodno je čak pet puta tu nagradu osvojio Cristiano Ronaldo, a po jednom Lionel Messi, Radamel Falcao i Franck Ribery.

Didier Deschamps je izabran prošle godine za najboljeg trenera, a Atletico Madrid najboljim klubom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Postoji još nekoliko izbora, a među pozvanima na svečanu ceremoniju je, između ostalih, i bh. reprezentativac Miraelm Pjanić.

Očekuje se veliki broj zvijezda u Dubaiju krajem godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi