Al Nassr poslao prvu ponudu za Pjanića, Barcelona ih odbila pa im objasnila zašto

Šta će biti s bh. veznjakom?

Al Nassr poslao prvu ponudu za Pjanića, Barcelona ih odbila pa im objasnila zašto

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić nalazi se ovih dana u centru pažnje zbog špekulacija da bi mogao napustiti Barcelonu.

Pjanić je na iznenađenje mnogih ovog ljeta ostao u Barceloni jer je bio odličan tokom priprema i jednostavno je natjerao Xavija Hernandeza da promijeni mišljenje o njemu.

Xavi je odlučio da Pjanić ostane u ekipi, ali je jasno dao do znanje bh. veznjaku da će biti rezerva u ovoj sezoni i da neće imati minutažu koju bi želio.

To se najbolje dokazalo na početku sezone jer je Pjanić među rijetkim igračima Barcelone koje ove sezone nisu dobili šansu u prethodne tri utakmice španskog prvenstva.

Zbog toga su se ponovo pojavile špekulacije da bi Pjanić u samom finišu prelaznog roka mogao da napusti Barcelonu. Povezuje se s nekoliko klubova, a najveći interes pokazao je Al Nassr iz Saudijske Arabije.

Gerard Romero je objavio jutros da je predsjednik ovog kluba Musalli Al Muammar krenuo put Barcelone kako bi lično završio transfer Pjanića i uvijerio bh. reprezentativca da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Saudijski klub već nekoliko dana pregovara s Barcelonom oko Pjanića, ali Mundo Deportivo navodi da je katalonski klub odbio ponudu Al Nassra.

Al Nassr je ponudio Barceloni da dovede Pjanića na posudbu do kraja sezone i da preuzme 70% troškova njegove plate, ali su čelnici katalonskog kluba to odmah odbili.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz Barcelone su poručili da Pjanić može ići samo ako ga neko kupi i da samo prodaja dolazi u pitanje, te da posudbe bh. reprezentativca ovaj put opšte nije opcija kao što je to bilo prije godinu dana.

Do kraja prelaznog roka ostalo je još veoma malo vremena i pitanje je da li će se pojaviti klub koji je spreman platiti obeštećenje za Pjanića. Želja bh. igrača je ostanak na Camp Nou, ali je pitanje da li je promijenio mišljenje nakon što nije odigrao ni minute u dosadašnjem dijelu sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...dobro,izvjestavajte nas i dalje,situacija je bas napeta...da li ce nas Pjanke otici u redove saudijskog velikana,transfer decenije u najavi...samo bojim se da mu tamo suha klima ne nasteti frisko presadjenoj kosi...
4 2
think
Ako možete da pinujete sledeću vijest o njemu kao udarnu, da ne promašimo slučajno detalje ove saudijsko-kalesijske sapunice.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi