Sharjah pobijedio Emirates, ali su nakon meča svi pričali samo o Miralemu Pjaniću!

Bh. veznjak podsjetio na slavne dane

Sharjah pobijedio Emirates, ali su nakon meča svi pričali samo o Miralemu Pjaniću!

E. Čaušević

Fudbaleri Al Sharjaha u utakmici petog kola UAE lige uspjeli su da u gostima pobijede Emirates sa 3:1, a glavna tema nakon meča je bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je podsjetio na svoje slavne dane.

Al Sharjah je odlično otvorio jučerašnju utakmicu i već u desetoj minuti uspio je da dođe do prednosti, a Pjaniće je pokazao svima ponovo kakav je majstor.

Bh. reprezentativac poslao je "loptu s očima" za Tagliabuea koji glavom sjajno pogađa za 1:0 i vodstvo Al Sharjaha, te je otrčao Pjaniću u zagrljaj kako bi mu se zahvalio na odličnoj asistenciji.

No, Emirates je uspio da se vrati u meč. Domaća ekipa u 36. minuti poravnala je na 1:1 kada je mrežu Al Sharjaha zatresao Lithierry.

Međutim, to nije bio konačan rezultat prvog poluvremena jer je Al Sharjah nakon primljenog gola ponovo krenuo u totalnu ofanzivu.

Oglasi

To se ovom timu isplatilo u osmoj minuti nadoknade prvog dijela kada su ponovo došli do prednosti, a glavni akteri i ovaj put bili su Pjanić i Tagliabue.

Bh. veznjak je upisao drugu asistenciju na utakmicu i ovaj put je fantastično pronašao Tagliabuea koji pogađa za 2:1 i novo vodstvo Al Sharjaha na utakmici.

Pjanić je prvo sjajno prevario jednog igrača Emiratesa i odlično centrirao, te je to bila skoro preslikana situacija kao i kod prvog kola Sharjaha.

Sharjah je tačku na ovu utakmicu stavio u 93. minuti kada je Musa Marega postavio konačnih 3:1.

Za Pjanića je ovo deveti meč u novoj sezoni i već peta asistencija u svim takmičenjima, te njegova forma sigurno može da raduje Savu Miloševića pred mečeve reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi