Miralem Pjanić se ukazao u Primeri: Na kultnoj Ceramici viđen eurogol, vraća sjećanja navijačima BiH

Coco postigao sjajan gol

Miralem Pjanić se ukazao u Primeri: Na kultnoj Ceramici viđen eurogol, vraća sjećanja navijačima BiH

E. Ganibegović

Fantastičan gol viđen je danas na La Ceramici. Sjajno je iz slobodnog udarca pogodio Coco, a njegov pogodak itekako liči na jedan Miralema Pjanića i to u dresu Bosne i Hercegovine.

U okviru 9. kola španske Primere sastali su se Villarreal i Las Palmas. Pobjedu su slavili gosti rezultatom 1:2.

Iz prvog dijela za izdvojiti smo imali situaciju iz 38. minute. Pino je tražio penal za domaću ekipu, ali se sudija oglušio na njegove zahtjeve.

Isti igrač u nadoknadi pravi prekršaj i dobija žuti karton. Iz slobodnog udarca je potegao Coco i sjajno pogodio u golmanov ugao.

Let lopte, distanca, kao i reakcija golmana uveliko podsjećaju na jedan pogodak Miralema Pjanića. Ako ste makar prosječan navijač Bosne i Hercegovine, znate da se radi o pogotku protiv Grčke u martu 2019. za 2:0 u 2. kolu kvalifikacija za EURO, kada smo na kraju jedva izvukli bod (2:2) s igračem manje nakon što je isključen upravo Pjanić.

Gol koji je postigao Coco pogledajte klikom OVDJE. Definitivno jedan od najljepših golova kola.

Oglasi

Već na otvaranju drugog dijela Las Palmas dolazi do drugog gola. Mandi je igrao rukom, dosuđen je penal, a Cardona pogađa za dupliranje prednosti.

Villarreal do gola dolazi preko Moralesa u 83. minuti, no on je opravdano poništen zbog ofsajda. Domaćin je uspio smanjiti preko Morena u nadoknadi, ali više od toga nije uspio.

Poslije ove utakmice Las Palmas je s 11 bodova na desetom mjestu. S tri manje, Villarreal je šesnaesti.

Deseto kolo za Žutu podmornicu nosi još jedan domaći duel i to protiv Almerije, dok će Las Palmas ugostiti Rayo Vallecano. Jasno, ove utakmice igraju se nakon reprezentativne pauze.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 9. kolo:

Villarreal - Las Palmas 1:2 (Moreno 90+2'; Coco 45+2, Cardona 50' (P))

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi