Ima još čarolije u nogama: Miralem Pjanić izveo spektakl za pobjedu svog tima

Čudesna asistencija

Ima još čarolije u nogama: Miralem Pjanić izveo spektakl za pobjedu svog tima

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić upisao je zaista fenomenalnu asistenciju koju je u pogodak za Al Sharjaj protiv Al-Faisalyja pretvorio Moussa Marega.

Al Sharjah je s minimalnih 1:0 savladao Al-Faisaly Amman u 2. kolu grupe B azijske Lige prvaka. Jedini gol postigao je napadač iz Malija Moussa Marega, ali ogromne zasluge za pogodak idu Miralemu Pjaniću.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine upisao je zaista spektakularnu asistenciju koju je Marega srećom pretvorio u gol.

Pjanić je bio duboko na svojoj polovici. Vidio je da njegov saigrač polako kreće prema golu i uslijedila je laserski precizna asistencija.

Marega je odlično prihvatio loptu i završio je ovu akciju za prednost Al Sharjaha od 1:0, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta.

Oglasi

Timu iz Ujedinjenih Aarapskih Emirata ovo je prva pobjeda u ovosezonskoj Ligi prvaka. Prethodno su remizirali s katarskim Al-Saddom (0:0).

Miralemu Pjaniću je ovo bio osmi nastup za Al Sharjah ove sezone i treća asistencija. Još se čeka prvi gol sezone, ali nema dileme da će i on doći

Treba istaći da je 33-godišnji bh. veznjak danas priznao da je tokom ljeta imao ponuda za povratak u Italiju. Novac je predstavljao problem.

"Da, bilo je ponuda da se vratim u Italiju. Međutim, finansijska struktura nije odgovarala", poručio je Pjanić.

On je prije odlaska u Emirate nosio dres Bešiktaša, a prethodno je nastupao za Barcelonu, Juventus, Romu, Lyon i Metz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi