Al Sharjah izgubio i ostao bez nokaut faze azijske Lige prvaka, nervozni Pjanić isključen

Iako su gosti bili favoriti

Al Sharjah izgubio i ostao bez nokaut faze azijske Lige prvaka, nervozni Pjanić isključen

E. Škorić

Fudbaleri Al Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata gostovali su u Jordanu kod Al-Faisaly Ammana i trebala im je pobjeda da se plasiraju u nokaut fazu azijske Lige prvaka, ali su poraženi sa 2:1.

Al-Faisaly nije imao šansu da se plasira dalje, ali je u posljednjem kolu odlučio pokvariti planove favorizovanim gostima, koji su ostali sa osam bodova na trećem mjestu, dok će kao lider grupe sa 11 bodova Nasaf Qarshi u nokaut fazu.

Gosti su poveli u 34. minuti golom Ben Larbija i imali su prednost sve do 90. minute, kada Banihani zabija za 1:1, a onda Rashid dobija drugi žuti, odnosno crveni karton, pa Al Sharjah ostaje sa igračem manje.

U 97. minuti Kamergi je donio preokret i pobjedu Jordancima, a potom Miralem Pjanić dobija dva žuta kartona u kratkom roku, pa je prije vremena isključen.

Očito su gosti bili previše nervozni, jer osim dva Pjanićeva, pokazano im je još šest žutih kartona.

Pjanić i bivši napadač Porta Marega bili su svakako najveće zvijezde meča, te su ih rado došli pogledati mnogi jordanski navijači.

Al-Hilal je bio siguran kod kuće protiv Nassaji Mazandarana sa 2:1 iako su tek kasnije u igru ušli Mitrović i Milinković-Savić. Saudijski klub je ranije osigurao prvo mjesto u grupi D u kojoj su još Navbahor i Mumbai, čiji meč je završen pobjedom Navbahora sa 2:1.

U ovim trenucima igra Al Ittihad protiv Sepahana, ali bez Kariam Benzeme. Saudijcima i bod dovoljan da budu prvi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi