Pjanić govorio o bivšem klubu: "Nisam iznenađen..."
FOTO: EPA

Intervju za Tuttosport

Pjanić govorio o bivšem klubu: "Nisam iznenađen..."

H. Zilić

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić propustio je posljednja dva duela kvalifikacija za EURO 2024 godine, a možemo ga očekivati spremnog za martovske utakmice baraža i nadamo se da će naši fudbaleri odigrati dobre utakmice kada bude to najpotrebnije.

Vrijeme pred kraj kalendarske godine Pjanić je iskoristio i za medije, tako da je u razgovoru za Tutosport govorio o svom bivšem klubu Juventusu.

"Nisam iznenađen što je Juve u vrhu Serie A. To je klub koji zna reagovati u svakoj situaciji. Igrači su svjesni da dres Juventusa nosi težinu", rekao je Pjanić i onda se dotakao trenera Massimiliana Allegrija:

"Sa takvim trenerom poput Allegrija znaš da će rezultati biti dobri. Nije teško upiti ono što Allegri traži i on kao trener uvijek pronađen solidna rješenja što i krasi njegove timove."

Inter igra sjajno posljendjih sezona, a Pjanić je imao šta da kaže i na tu temu.

Oglasi

"Inter postaje sve zrelija ekipa iz sezone u sezonu. Trenutno su puno sigurniji, imaju više iskustva, ali očekujem borbu do kraja sezone."

Barcelona je bila greška karijere, ali...

Svjestan je i Pjanić da je možda najveću grešku napravio odlaskom u Barcelonu gdje nije dobio minutažu kakvu je očekivao.

U Barceloni je ispao iz forme i nakon toga krenuo je pad i danas igra i UAE-u za ekipu Al-Sharjah.

Ipak, Pjanić nije krio činjenicu da mu je Barcelonin stile igre bio najljepši, ostaje žal sigurno što se nije nametnuo u toj ekipi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Omiljeni stil igre mi je bio Barcin, ​​zaista sam uživao u radu sa Xavijem u tih nekoliko mjeseci", istakao je Pjanić.

Miralem Pjanić (33) je jedan od najiskusnijih bh. reprezentativaca, a za naš nacionalni tim odigrao je 114 utakmica i postigao 17 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi