Al Sharjah još može do nokaut faze, Pjanić ponajbolji u porazu svoje ekipe
Miralem Pjanić je imao dobar meč, ali saigrači nisu puno pomogli da se ostvari bolji rezultat u jako bitnom meču

Liga prvaka

Al Sharjah još može do nokaut faze, Pjanić ponajbolji u porazu svoje ekipe

E. Škorić

Al Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ugostio je danas Al Sadd iz Katara u petom kolu grupne faze azijske Lige prvaka, a ovaj duel pripao je gostima koji su slavili sa 2:0.

Al Sharjah je pred svojim navijačima imao dobru priliku da pobjedom ponovo zauzme prvo mjesto i da sve ima u svojim rukama u zadnjem kolu, ali katarski Al Sadd bio je bolji, pa je pomrsio planove Miralemu Pjaniću i njegovim saigračima.

Pjanić je odigrao cijeli meč za Al Sharjah, a bio je najbolje ocijenjeni igrač svoje ekipe sa ocjenom 7.2. Imao je reprezentativac BiH tri udarca u okvir gola gostiju, jedan mu je udarac izblokiran, podijelio je tri "ključna pasa", te imao oko 85 posto uspješnih dodavanja.

Iako je Mire odigrao meč na visokom nivou, nije bilo dovoljno da se spriječi poraz od Al Sadda. Plata je u devetoj minuti postigao vodeći gol za Al-Sadd, a Bounedjah je u 60. postavio konačnih 2:0.

Al Sharjah još može da prođe dalje

Trenutno je Nasaf Qarshi lider sa 10 bodova, Al Sharjah ima osam, Al-Sadd sedam, a na dnu je Al-Faisaly Amman sa tri boda.

Oglasi

Upravo će posljednjeplasiranoj ekipi Al Sharjah gostovati u posljednjem kolu 4. decembra, te će morati da pobijedi, a istovremeno se nadati da će Nasaf ostati bez pobjede u Kataru protiv Al-Sadda.

S obzirom na raspored u šestom kolu, nije nerealno da Pjanić sa svojom ekipom izbori nokaut fazu azijske Lige prvaka. Podsjetit ćemo da samo najbolji u grupi ide dalje.

Al Sharjah će nakon duela u Jordanu imati pet dana pauze, a onda gostuje Hatti u 10. kolu prvenstva UAE-a, gdje se nalaze na petom mjestu sa 14 bodova. Vodeći Al Wasl ima šest bodova više.

Raduje svakako sve u BiH to što Pjanić igra dobro, očekujemo puno od njega u martu protiv Ukrajine u polufinalu baraža Lige nacija, što će biti jedna od potencijalno dvije utakmice koje nas dijele od plasmana na Euro 2024.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi