Legenda bh. sporta pita Džeku, Pjanića, Kolašinca: "Do kada ćete biti u službi rušitelja BiH?"

Samir Lerić se oglasio

Legenda bh. sporta pita Džeku, Pjanića, Kolašinca: "Do kada ćete biti u službi rušitelja BiH?"

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je danas bez selektora. Meho Kodro je odlukom čelnika Saveza dobio otkaz nakon samo dvije utakmice na klupi nacionalnog tima i sada se traži njegov nasljednik. Nakon otkaza Kodri oglasio se legendarni bh. košarkaš Samir Lerić koji je zatražio od reprezentativaca da bojkotuju nastupe u nacionalnom timu.

Legendarni košarkaš Samir Lerić (50) javno je zatražio od fudbalskih reprezentativaca naše zemlje da bojkotuju nastupe u nacionalnom timu sve dok u Fudbalskom savezu BiH sjede rušitelji države i bh. sporta.

Lerić se emotivnom porukom obratio najvećim zvijezdama Edinu Džeki, Miralemu Pjaniću i Seadu Kolašincu, ali i ostalim fudbalerima i pitao ih je do kada misle biti u službi rušitelja fudbala.

"Šta više čekaju Džeko, Pjanić, Kolašinac i ostali reprezentativci jedine nam Bosne i Hercegovine. Ako ste istinske patriote (u što ne sumnjam) nećete se pojaviti ni na jednoj sljedećoj utakmici reprezentacije dok ova BAGRA ne ode iz Saveza.

Do kada ćete biti u službi rušitelja svega što se zove Bosna i Hercegovina? Nemojte dozvoliti da bace mrlju na sve što ste do sada učinili za repku, mrlju na vaša imena, mrlju na karijeru.

Oglasi

Večeras su smijenili Kodru, prije toga Hadžibegića, Peteva... Kome će sada staviti metu na čelo? Ko će voditi sljedeće dvije utakmice? Ko će i dalje od vas i nas praviti budale?

Sigurno će iščupati nekog trenerčića iz naftalina koji će nastaviti sa urušavanjem (skromnog rejtinga) reprezentativnog fudbala, klupski je odavno na klimavim nogama...

Vrijeme je za STOP, STOP, STOP (igrača, navijača...) bojkot ovog dvojca i njihovih poslušnika, korumpiranih klimača glava koji se smješkaju u udobnim foteljama Saveza.

Do kada mislite šutjeti, dozvoljavati da se tamo neko poigrava s vama koji vam nisu ni do koljena. Do kada će nas pobjeđivati reprezentacije koje su prve pobjede, bodove upisivali preko vas? Do kada ćemo biti svi skupa u slobodnom padu? Do kada?

E pa momci vi ste sada na potezu tj trebali biste biti. Okončajte reprezentativnu karijeru sa stilom. Ne dozvolite da vam/nam unište sve za što smo živjeli/živimo", poručio je Samir Lerić

Samir Lerić je u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupao 12 godina i igrao je na čak pet evropskih prvenstava. Upisao je ukupno 107 nastupa u dresu bh. selekcije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Košarkašku karijeru završio je 2013. godine, a tokom karijere je između ostalog nastupao za Ankaru, Slovan, Pivovarnu Laško, Mitteldeutscher, Mogren, Slobodu sarajevsku Bosnu...

Top Komentari

konjnakvadrat
Znam Ja ovog Lerica,nosio br 7 u KK Bosni i potanak je bio ko igrac
1 11
user1676370670
Covjek u pravu 100%.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi