Hadžiahmetović: Ko će pucati penal?; Pjanić: Dogovorićemo se da to budeš ti; Hadžibegić: Ne znam ja

Bio je to dogovor...

Hadžiahmetović: Ko će pucati penal?; Pjanić: Dogovorićemo se da to budeš ti; Hadžibegić: Ne znam ja

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je u Zenici na stadionu Bilino polje doživjela jedan od najtežih poraza otkako postoji.

Zmajevi su imali uvjerljivije poraze kroz historiju, dakako, ali ipak, kod kuće od Luksemburga izgubiti 2:0 već je posebna priča.

Nije to bila noć kakvu smo zamišljali. Ništa nije išlo od noge reprezentativcima BiH koji su izgledali kao razbijena armija, dok su Luksemburžani djelovali poput neke evropske nogometne sile koja je planirala da iz Zenice odnese tri boda i koja kao da nije prethodno doživjela sedam poraza u sedam od utakmica od istog rivala uz samo jedan dat pogodak.

Uz to je selektor Faruk Hadžibegić vjerovatno jedini trener na svijetu koji je uspio dva puta da izgubi od Luksemburga. Podsjećamo, 2020. godine je u okviru Lige nacija, i to u Podgorici, s Crnom Gorom izgubio od istog protivnika.

Iako je javnost očekivala njegovu smjenu, Hadžibegić se nije udostojio dati ostavku na mjesto selektora bh. reprezentacije, ali informacije koje imamo govore da će već početkom jula biti razriješen dužnosti. Prosto je nezamislivo da dočeka septembarske utakmice na klupi Zmajeva. To bi zaista bila prava katastrofa.

Oglasi

A katastrofa je sada sve. Ko zna kako bi se stvari da smo na otvaranju drugog dijela postigli gol iz najbolje moguće šanse, penala, kojeg je izborio Edin Džeko.

Amir Hadžiahmetović, koji je prethodno ušao na poluvremenu, neočekivano uzeo je odgovornost na sebe, ali se obrukao jer je šutirao visoko preko gola.

Odmah se nametnulo pitanje zašto je Hadžiahmetović taj koji je pucao penal pored mnogo iskusnijeg i za takve stvari stvorenijeg Miraleama Pjanića.

Nogometaš Bešiktaša je u 56. minuti vjerovatno potopio sve nade da možemo do Evropskog prvesntva, barem kroz kvalifikacije, a Hadžibegić je potom u izjavi za BHT 1 po običaju skinuo odgovornost sa sebe i objasnio ko je odlučio o izvođaču penala.

"To je dogovor između njega i Pjanića, Amir je uzeo i šutirao penal", izjavio je Hadžibegić za BHT 1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pjanić je očigledno bio uplašen da će promašiti penal. Protiv Kipra je prije nekoliko godina bio tragičar, također u Zenici, pa očito nema mentalne snage da bude čovjek odluke kada je to reprezentaciji najpotrebnije.

Kvalifikacije se nastavljaju u septembru kada ćemo dočekati Lihtenštajn (11. septembar), a tri dana kasnije na gostujućem terenu igramo protiv Islanda kojeg smo u Zenici savladali 3:0.

Top Komentari

DelPiero
ne vidim nista sporno oko penala, Hadziahmetovic je i ranije izvodio penale za nas. Nazalost promasio je kad je najpotrebnije i to je to.
3 0
Ecosport
Vidjelo se na TVu kako Džeko govori Hadziahmetovicu da on puca. Ako nije Pjana smio, onda je Džeko trebo pucat. Ali ni jedan ni drugi nisu imali damu. Obojica ispali cavije.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi