Miralem Pjanić kreirao novu pobjedu Al Sharjaha

Bh. veznjak se vraća u formu

Miralem Pjanić kreirao novu pobjedu Al Sharjaha

E. Ganibegović

Miralem Pjanić se posljednjeg dana marta vratio na teren nakon povrede. Danas je po treći put nastupio, drugi put u prvoj postavi, te upisao već drugu asistenciju nakon oporavka.

U okviru 22. kola UEA lige, Al Sharjah je na svom terenu ugostio ekipu Al Dhafre, te slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Miralem Pjanić se očekivano našao u početnoj postavi domaće ekipe, te je na kraju bio asistent kod pobjedonosnog pogotka.

Trenutak odluke dogodio se u 75. minuti. Pjanić asistira za Saleha koji pogađa za nova tri boda Al Sharjaha.

Ovom pobjedom Al Sharjah je stigao na treće mjesto s 42 boda, sedam manje od prvog Al-Ahlija iz Dubaija, te dva manje od Al-Aina.

Oglasi

Četvrta je Al-Wehda s 41 bodom, no i utakmicom manje od Al Sharjaha, pa teoretski Pjanićev tim ovo kolo može završiti i na 4. mjestu.

Al Dhafra je prikovana za samo dno tabele. Imaju osam bodova, deset manje od 12. Al Bataeha koji je prvi iznad crte i skoro su već otpisani.

U narednom kolu Al Sharjah i Miralem Pjanić će u derbiju u goste kod Al-Aina, dok će Al Dhafra na svom terenu dočekati Khorfakkan.

Pjanića što se tiče, ovo mu je bio 18. meč ove sezone i peta asistencija, a postigao je i pet pogodaka u svim takmičenjima. 

UEA liga, 22. kolo:

Al Sharjah - Al Dhafra 1:0 (Saleh 75')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi