Miralem Pjanić najavljuje novu karijeru: "Definitivno to želim"
Bh. fudbaler ne želi otići iz fudbala po završetku igračke karijere. Najavio je ostanak u fudbalu (Foto: Instagram)

Bh. veznjak ide među trenere

Miralem Pjanić najavljuje novu karijeru: "Definitivno to želim"

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (32) otkrio je u razgovoru za Gazzetta dello Sport kako po završetku igračke karijere želi postati trener. Ima veliku želju ostati u fudbalu i pokazati svoje znanje.

Miralem Pjanić je po mnogima jedan od najboljih veznjaka Evrope u posljednjem desetljeću. Igrao je bh. fudbaler odlično u dresu Juventusa i Rome, ali je karijera krenula padati odlaskom u Barcelonu.

Sada je Pjanić član Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Izvjesno je da će u ovom klubu okončati karijeru, a nakon toga namjerava postati trener.

"Volim fudbal. Definitivno bih volio postati trener kako bih drugima prenio ono što znam i kako vidim fudbal", rekao je Miralem Pjanić za Gazzetta dello Sport.

Ponovo je Miralem govorio i o statusu Massimiliana Allegrija u Juventusu. On mu je jedan od omiljenih trenera kroz karijeru i smatra da ga Stara dama ne bi trebala mijenjati.

Oglasi

"Da sam ja u klubu ne bih se tako lako odrekao Allegrija. Čovjek radi vrhunski posao. Znam mentalitet kluba i Allegrija, situacija je veoma komplikovana i uvjeren sam da Bianconeri mogu završiti četvrti i sa 15 oduzetih bodova".

Pjanić se nada da će finale Evropske lige igrati njegova dva tima Juventus i Roma.

"Sjećam se mog gola iz slobodnog udarca protiv Sportinga u Ligi prvaka. Težak su rival i teško je igrati protiv portugalskih ekipa. Nadam se da će Bianconeri proći i da će u Budimpešti finale igrati Juventus i Roma".

Govorio je bh. reprezentativac i o Napoliju. Želi im da pored Scudetta osvoje i Ligu prvaka.

"Lijepo je vidjeti italijanske timove u četvrtfinalu. Nadam se da će Spalletti odvesti Napoli u finale. Na pravom su putu da osvoje i Scudetto, igraju najbolje od svih, a igrače kao što su Kvara i Osimhen želi svaki trener. Stvorili su sjajan tim".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Miralem Pjanić je dres torinskog velikana nosio od 2016. do 2020. godine. U tom periodu je odigrao 178 utakmica i postigao je 22 pogotka.

U tom periodu je osvojio sedam trofeja od čega su bile četiri titule prvaka Italije.

Top Komentari

the_target
Moze slobodno umjesto Dalica u susjedstvo pa da bez ustrucavanja nosa "kockasti" dres...ko i na zadnjem prvenstvu u Kataru....e moj Mire ...koliko kosta obraz???
0 1
nakopitam
Hahahahahahhahahahahahahaha jedan od najglupljih fudbalera a hoce u trenerske vode. E vala svaka cast budali koja njega zaposli
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi