Povreda je prošlost: Miralem Pjanić se vratio na teren
Miralem Pjanić se vratio na teren i odigrao 16 minuta u večerašnjem meču svog tima.

Mali princ se oporavio

Povreda je prošlost: Miralem Pjanić se vratio na teren

E. Ganibegović

Miralem Pjanić povrijedio se prije mjesec i po dana, no sada je povreda prošlost za našeg sjajnog veznjaka. On se večeras vratio na teren.

Fudbaleri Al Sharjaha igrali su 17. februara u gostima protiv Khorfakkana meč 17. kola UAE lige i na tom meču je povredu zaradio naš Miralem Pjanić.

Počeo je ovaj susret od prve minute, ali je nakon samo 18 minuta igre morao vani. Po njegovoj reakciji vidjelo se da se ne radi o bezazlenoj povredi.

Nažalost, bio je izgubljen i za Faruka Hadžinbegića za prve dvije utakmice kvalifikacija za EURO i nije se našao na spisku, pa smo protiv Islanda i Slovačke morali bez njega.

Protiv Islanda su neke druge stvari, u prvom redu rezultat koji je bio plod individualne kvalitete Krunića i Dedića prije svih, sakrile njegov izostanak, ali koliko je falio dovoljno se vidjelo u Bratislavi gdje nismo mogli povezati pet pasova, niti iznijeti loptu u posljednju trećinu terena.

Oglasi

Dobre vijesti večeras stižu s Arapskog poluotoka. Miralem Pjanić se vratio na teren, te je večeras odigrao posljednjih 16 minuta za svoj tim.

Al Sharjah je gostovao kod Al-Wahde u 21. kolu UAE lige i remizirao 0:0, a Miralem Pjanić je na teren ušao u 74. minuti umjesto Luanzinha.

Nadamo se da će se Pjanić vratiti u formu, te spreman dočekati naredno okupljanje naše selekcije koje je zakazano za juni kada gostujemo Portugalu i dočekujemo Luksemburg. 

Nakon ove utakmice njegov tim je peti s 39 bodova, ali za večerašnjim protivnikom koji je drugi zaostaje samo dva boda. Ima šest manje i utakmicu više od prvoplasiranog Al-Ahlija iz Dubaija. 

UAE liga, 21. kolo:

Al-Wahda - Al Sharjah 0:0 

Top Komentari

Drakula
Propo princ ko zeton, od princa do kmeta
0 0
Halland
Hvala bogu da se Vraca,toliko je nedostajao našoj repki ali i sharjahu sto se vidi po rezultatima...virtuoz nas,povest ce nas na euro abd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi