Igrači Pjanića zovu babom, potezom poslije utakmice zauvijek je kupio jednog navijača Bešiktaša

Bh. reprezentativac osvojio Superkup

Igrači Pjanića zovu babom, potezom poslije utakmice zauvijek je kupio jednog navijača Bešiktaša

Admin Čaušević

I u 2022. godini Miralem Pjanić će osvojiti najmanje jedan trofej. 

Bh. reprezetnativac je nastavio sa osvajanjem trofeja. Iako se njegove igre opravdano kritikuju riznica sa trofejima se puni.

Pjanić je osvajanjem turskog Superkupa stigao do svog desetog trofeja u karijeri. sedam je osvojio s Juventusom, a jedan sa Barcelonom.

Bešiktaš je boljim izvođenjem penala pobijedio Antalyaspor. Pjanić je bio starter, ali je zbog povrede zamijenjen 20-ak minuta prije kraja utakmice.

Nakon što su dodijeljene medalje i pehar uslijedilo je uobičajno slavlje, a bh. reprezentativni veznjak je zauvijek kupio jednog od navijača Bešiktaša.

Oglasi

U ovakvim situacijama se obično u publiku baca dres, a Pjanić je odlučio da baci svoje kopačke, a sretnik nije krio zadovoljstvo zbog toga.

Svako osvajanje trofeja mora biti obilježeno i objavama na društvenim mrežama. Evidentno je da su dvojica mladih igrača posebno impresionirani 31-godišnjakom.

No description available.

Naime, nakon zajedničke fotografije oni su označili Pjanića uz opis "babo", termin kojeg mnogi Bosanci i Hercegovci koriste za naziv svog oca.

Inače, i riječ "baba" ili "babo" dolazi iz turskog jezika te u prevodu na bosanski znači otac.

Top Komentari

Paradoks
Babo može u penziju.
5 4
Piplica123
Najbolji potez ikad, bacio kopacke hahahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi