Petev za bugarske medije: Nisam otjerao Pjanića, pravili smo dječije greške

Selektor reprezentacije BiH

Petev za bugarske medije: Nisam otjerao Pjanića, pravili smo dječije greške

E. Ganibegović

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev gostovao je na jednoj televiziji u rodnoj Bugarskoj.

Neizostavna tema svakako je bila i reprezentacija naše zemlje, a selektor je prvo dobio pitanje o najveće dvije zvijezde - Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću.

"Džeko i Pjanić su veoma važni igrači za nas. Oni nisu razmažene zvijezde. Njihove kvalitete već znate, a ja sam fasciniran njihovim radom. Pomažu našim igračima i na terenu i van njega i vrhunski su profesionalci", govori Petev pa nastavlja:

"Imamo mnogo mladih igrača od 21 godinu koji su budućnost reprezentacije."

Da li je Ivaylo Petev otjerao Miralema Pjanića iz reprezentacije?

"To jednostavno nije istina. Nije tačno, neistina. Nisam otjerao Pjanića. Ljudi vole da se bave žutilom, to uostalom prodaje novine. Živimo na Balkanu i mnogo sličnosti imamo jedni s drugima i to su normalne stvari", rekao je Petev.

Nedavno su završene i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Zmajevi su u novembru ostali bez plasmana u baraž poslije dva domaća poraza u odlučujućim utakmicama protiv Finske i Ukrajine.

"Pravili smo dječije individualne greške i poraženi smo. Tako smo poništili sve dobro do tada napravljeno. Ispravit ćemo u budućnosti greške koje smo napravili", rekao je selektor i istakao da nas je u novembru poremetila i povreda Edina Džeke koji nije igrao dvije pomenute utakmice:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Poremetila nas je povreda Edina Džeke, znate i sami koliko je on važan za nas. Da je on bio na terenu, sve bi bilo drugačije. Nema potrebe za tugom, nastavimo raditi."

Pred našom selekcijom je sada Liga nacija koja će se igrati u junu i septembru 2022. godine, a Zmajevi su smješteni u grupu s Finskom, Crnom Gorom i Rumunijom u B diviziji takmičenja.

Top Komentari

KIKSERI
osrednji trener trećerazredne reprezentacije
2 7
HiTi
Ti si greska i ovako ne ide, ljudski je reci nije to za mene, ides gdje ne treba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi