Penali odlučili pobjednika: Miralem Pjanić slavi prvi trofej s Bešiktašom!

U finalu savladali Antalyaspor

Penali odlučili pobjednika: Miralem Pjanić slavi prvi trofej s Bešiktašom!

E. Ganibegović

U Dohi je upravo završena finalna utakmica turskog Superkupa.

Trofej je ponijela ekipa Bešiktaša zajedno s našim Miralemom Pjanićem savladavši Antalyaspor za koji nastupa povremeni bh. reprezentativac Deni Milošević.

Nakon 90 i 120 minuta igre rezultat je bio 1:1, pa su penali odlučili pobjednika, bilo je 4:2 nakon penala.

Prednost Bešiktašu u 33. minuti nakon sjajne akcije donio je Hutchinson.

U drugom poluvremenu bezidejna igra istanbulskog tima rezultirala je izjednačujućem pogotku koji je meč odveo u produžetke, a u 74. minuti autogol je postigao Hutchinson, strijelac gola za Bešiktaš.

Oglasi

Produžeci nam donose jedno pravo uzbuđenje i to u 112. minuti kada je Destanoglu zaustavio odličan pokušaj fudbalera Antalyaspora Amiltona.

Nakon toga pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a više su bili prisebniji igrači Bešiktaša i osvojili trofej.

Vural (Antalyaspor) i Teixeira (Bešiktaš) pogađali su u prvoj seriji, da bi već u drugoj fudbaleri Antalye pogriješili -  Erdilman je pogodio stativu, a na drugoj strani Batshuayi gol i to je bilo 1:2.

U trećoj seriji precizni Ozmert i Hutchinson, a u četvrtoj Floranus za Antalyu pogađa prečku, a Domagoj Vida golom donosi trofej svom timu.

Miralem Pjanić igrao je za Bešiktaš do 68. minute kada ga je zamijenio Meras, dok je Deni Milošević u protivničkoj ekipi izašao četiri minute ranije i svoje mjesto na terenu ustupio Ozmertu.

Ovo je za Miralema Pjanića prvi trofej u Bešiktašu, a osim ovoog trofeja, u karijeri je Pjanić četiri puta bio prvak Italije s Juventusom, a sa Starom damom osvajao je dva puta trofej i u Coppa Italiji, te jednom u italijanskom Superkupu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superkup Turske:

Bešiktaš 1:1 Antalyaspor (Hutchinson 33'; Hutchinson 74' AG) - na penale pobjeda Bešiktaša 

Top Komentari

KIKSERI
pjanić očajan nije čudo da ga ni turci neće jedan od najgorih na terenu
4 9
TL14
.... vas on vise nije bitan al nikako klikeri jedni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi